Bedrijfsevent organiseren: welke act kies ik? - The Charming Thief
Bedrijfsevent organiseren: welke act kies ik? - Dominik Messiaen

Waarom je bij zakelijke evenementen voor acts kiest

Zakelijke evenementen en acts zijn wat ons betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden. Waarom? Simpel. Wanneer je tijdens een klantevent of productlancering een onvergetelijke act laat opvoeren wordt dit tot in lengte van dagen met jouw bedrijf, product of organisatie geassocieerd. Tegelijkertijd koppel je er een social media campagne aan vast via bijvoorbeeld je Facebook account. Het resultaat? Gegarandeerde naamsbekendheid en positieve associaties met jouw merk. Is dat nu niet precies waar je naar op zoek bent?

Zakelijke evenementen en acts: waar moet je aan denken?

Uiteraard is het enigszins afhankelijk van de branche waarin je actief bent en ook het publiek voor welke act je kiest tijdens je zakelijke evenement. Maar doorgaans zit je met een goochelaar erg goed en datzelfde geldt als u een zakkenroller of een hypnotiseur inhuurt. Of wat te denken van een heuse phone hacker? The Charming Thief weet bijvoorbeeld precies hoe hij jouw gasten in opperste staat van verbazing moet brengen. Kijk voor meer tips en informatie over zakelijke evenementen ook zeker even bij evenementenlocatie DOCK 3. Zo staat het blog bijvoorbeeld vol met handige tips voor het organiseren van onvergetelijke zakelijke evenementen.

Het doel, de locatie en de inhoud

Voordat je bij een zakelijk evenement een bijpassende act kiest, bedenk je altijd eerst wat het doel ervan is, waar het event plaatsvindt en wat de inhoud moet zijn. Zo kies je als publiekstrekker voor een beurs voor een heel andere setting dan bijvoorbeeld bij privéfeesten. Ook de entertainment act verschilt. Datzelfde geldt voor een productlancering waarbij uw nieuwe product of dienstverlening in alles verweven moet zijn. Benieuwd welke act precies past bij jouw zakelijke event? Neem vrijblijvend contact met ons op en we informeren je graag.

Een meertalige entertainer biedt veel voordelen

Wanneer je kiest voor een meertalige entertainer, dan biedt dit veel voordelen. Vooral voor multinationals en klanten die internationaal actief zijn. The Charming Thief is zo’n meertalige entertainer. Dit betekent dat hij jouw gasten in zowel het Nederlands, Frans, Engels als Duits in vervoering weet te brengen. Dominik Messiaen is master Toegepaste Taalkunde en dat blijkt. Bestaat je gezelschap ook uit veel internationale gasten of ben je met name in Duitsland, Amerika, Frankrijk of Engeland actief? Dominik weet precies hoe hij jouw gasten op de juiste manier moet enthousiasmeren.

De goochelaar blijft onverminderd populair

Tijdens zakelijke evenementen blijven goochelaar acts onverminderd populair. Kies bijvoorbeeld voor Dominik Messiaen als tafelgoochelaar. Van heel dichtbij weet hij jouw gasten te verbazen met, zoals het lijkt, onmogelijke illusies en goocheltrucs. De professionele tafelgoochelaar neemt daarnaast probleemloos de entertainmentrol van zakkenroller op zich. Hij ‘leent’ de bankbiljetten, ringen, smartphones en creditcards van jouw gasten zonder dat ze ook maar iets in de gaten hebben. Je zult merken dat zich grote hilariteit van het publiek meester maakt. Deze act varieert in duur en is zeer geschikt voor onder meer bedrijfsevents, zakelijke jubileums en klantevents.

Complete verbijstering met een hypnose act

Tijdens veel zakelijke evenementen worden ook vaak acts gekozen waarbij showhypnose centraal staat. Een professionele entertainer zoals The Charming Thief laat je gasten niet alleen hun naam vergeten maar weet zelfs een nieuwe identiteit te suggereren. Het publiek geeft uit eigen beweging de portemonnee af om even later in de veronderstelling te zijn dat hun voeten aan de grond vastkleven. Afhankelijk van de grootte van het zakelijke evenement kun je ervoor kiezen om de act ofwel tussen je gasten dan wel on stage plaats te laten vinden.

Marketingstrategie op social media

Eenmaal tot een bepaalde act besloten is het zeer verstandig om hier meteen al je social media activiteiten aan te verbinden. Facebook Messenger is hier een uitgelezen voorbeeld van. Er worden maandelijks ongeveer 1 miljard berichten op dit social platform uitgewisseld tussen bedrijven en hun klantrelaties. Daarnaast zijn er 100.000 bots die antwoord geven op vragen. Met andere woorden, wanneer je actief bent op Facebook Messenger met bijvoorbeeld communicatie rondom je zakelijke evenement vergroot je je exposure gigantisch.