Het leven van een zakkenroller: TEC 7 en andere obstakels - The Charming Thief
Het leven van een zakkenroller: TEC 7 en andere obstakels - Dominik Messiaen

Als zakkenroller entertainer overleef je enkel als je in alle mogelijke situaties, ook in hele moeilijke, een goede en leuke act weet neer te zetten . Hierna volgen 3 echt gebeurde situaties die je niet meteen zou verwachten…

Voet op portefeuille

In mijn beginperiode als zakkenroller werd ik ingehuurd door een Buurt Informatie Netwerk voor een demonstratie en uitleg. Een van de mannen die ik naar voor vroeg, vond er niet beter op dan zijn portefeuille op de grond te gooien en zijn voet er op te zetten. Gelukkig had ik buiten zijn weten al zijn uurwerk en GSM gestolen. De portefeuille volgde later in de act tot hilariteit van het publiek!

Handen in zakken

In Breda vertoonde ik mijn zakkenroller act voor een select gezelschap van Boehringer Ingelheim.  Er waren slechts enkele mannen, allemaal zonder kostuum. In het begin van mijn act had ik een aantal uurwerken gestolen en teruggegeven. Later in de act vroeg ik een erg  achterdochtige man naar voor. Hij stak onmiddellijk zijn GSM en portefeuille in zijn twee voorste broekzakken en hield er zijn handen bovenop. Eerst probeerde ik tot groot jolijt van het publiek de man zo ver te krijgen dat hij zijn handen even uit zijn zakken zou halen om iets vast te houden. Tevergeefs. Wat de man niet door had, was dat ik het hele spel met hem gebruikte als misleiding om zijn broeksriem te stelen…

TEC 7

Bij een van mijn groepsvoorstelling als zakkenroller wou ik bij het begin van mijn act een uurwerk met lederen bandje stelen maar dat bandje gaf geen millimeter mee. Niet getreurd. Snel een ander uurwerk gestolen en met die persoon verder gewerkt. Na de show vroeg ik me nog steeds af hoe het kon dat ik het bandje van de eerste toeschouwer niet open kreeg. Dus ik naar de man toe met mijn vraag. De man vertelde doodserieus dat zijn bandje kapot was en dat hij het daarom dichtgekleefd had met TEC 7. Nou, mijn eer was gered!

Kapotte broeksriem

In een van mijn zakkenroller animaties voor AVEVE had ik ongemerkt de broeksriem van een man opengemaakt. Ik moest enkel de riem er nog uittrekken wat ik even later uitvoerde. Hilariteit alom! De gesp van de broeksriem zat niet goed vast en ik had enkel die in mijn hand…

Vals beschuldigd

Tijdens een bruiloft rolde ik een heer volledig. Nadien gaf ik alles netjes terug maar de man bleef beweren dat ik zijn huissleutels nog had. Hoewel ik al mijn zakken doorzocht en aanbood me te fouilleren bleef hij tegen iedereen die het wilde horen beweren dat ik een echte dief was. Later op de avond bleek dat er een gat in zijn vestzak zat en dat zijn sleutels in zijn voering zaten…