Hoe de juiste hypnotiseur inhuren? - The Charming Thief
Hoe de juiste hypnotiseur inhuren? - Dominik Messiaen

Wil je een hypnotiseur inhuren ? Dan is het belangrijk dat je voor jezelf weet , wat je nu precies zoekt. Er zijn namelijk hypnose therapeuten, medische hypnotiseurs en showhypnotiseurs.

Showhypnose

Sommige showhypnotiseurs brengen enkel een hypnose act tussen het publiek. Dit wordt in vaktermen “straathypnose” genoemd terwijl dit zeker niet tot straatanimatie beperkt is.  Straathypnose kan ook op bedrijfs- en privéfeesten. Eigenlijk overal waar de hypnotiseur zich verstaanbaar kan maken.

Andere showhypnotiseurs brengen enkel een hypnoseshow op het podium.

En nog andere, zoals The Charming Thief, leggen zich toe op beide vormen van hypnose:  straathypnose én hypnoseshows.

Vooraleer u een showhypnotiseur boekt, is het heel belangrijk dat u nagaat of die ervaring heeft met de vorm van hypnose entertainment die u zoekt.  Maar…

Hoe weet je nu welke vorm van showhypnose je nodig hebt?

Vraag je eerst af of je wil dat iedereen tegelijk meekijkt en hou rekening met de duur van de show. Een hypnoseshow op podium duurt 45 tot 90 minuten.

Voor grotere groepen dien je vanzelfsprekend ook een geluidsinstallatie, een podium en eventueel belichting te voorzien. Is het niet mogelijk podium en geluid te voorzien? Of is het niet de bedoeling dat de hele groep tegelijk de aandacht geeft aan de show?  Dan is een hypnose act tussen het publiek de beste optie.  Hierbij is de enige vereiste dat de hypnotiseur zich goed verstaanbaar kan maken.

Hypnose therapie

Hypnosetherapie vindt vooral zijn toepassing in het reduceren van stress, het doen verdwijnen van angsten en fobieën en het stoppen van verslavingen zoals roken, drugs, alcohol of eetverslaving.

Bij het zoeken van een hypnosetherapeut is het belangrijk dat u bij een erkende therapeut terecht komt die een degelijke opleiding genoten heeft.

Bekijk zeker ook zijn/haar website en zoek op sociale media of je commentaren vindt van patiënten.

Lijken de beloftes op de site te mooi om waar te zijn, dan zijn ze dat waarschijnlijk ook.  Heb je bvb. reumatoïde artritis, dan kan hypnose die ziekte helaas niet genezen. Een hypnotiseur kan je wel helpen met stressreductie waardoor de symptomen kunnen verminderen. Stress is bij reumatoïde artritis en bij heel wat andere westerse ziektes vaak de uitlokkende factor.

Medische hypnose

Medische hypnose wordt in sommige ziekenhuizen en tandartspraktijken gebruikt voor anesthesie. Als je allergisch bent aan componenten uit de klassieke verdoving of er is een andere contra-indicatie voor volledige of gedeeltelijke narcose, dan is hypnose een ideaal alternatief.

Daarbij wordt de patiënt in de Esdail toestand gebracht, een hele diepe hypnose, waaronder een dokter zelfs amputaties kan verrichten.

Zoekt u een gecertifieerd medisch hypnotiseur, dan neemt u het beste contact op met uw ziekenhuis of tandarts.