Hypnoseshow Dominik Messiaen
Hypnoseshow in Gazet van Antwerpen - Dominik Messiaen

In de Gazet van Antwerpen verscheen er op 28 januari een uitgebreid artikel over hypnotiseur en zakkenroller Dominik Messiaen. Aanleiding hiervoor was zijn optreden de dag tevoren in het O*KA Cultuurcentrum te Kalmthout. VTB Kultuur had de hypnotiseur/zakkenroller uitgenodigd om hun Nieuwjaarshappening op te luisteren.

Tijdens het onthaal rolde The Charming Thief de zakken van de genodigden. Hij stal naar hartelust uurwerken, portefeuilles, sleutels en smart phones. Maar dat was nog maar het begin. Daarop volgde de hypnose show. De hypnotiseur gaf eerst een woordje uitleg bij het fenomeen hypnose en legde uit wat hypnose wél en wat hypnose niet is. Vervolgens deed hij een aantal oefeningen met de hele zaal zodat iedereen aan den lijve kon ervaren hoe hypnose voelt. Een aantal mensen kwamen daarna op het podium en werden in diepe trance gebracht.

Onder hypnose geloofden ze dat ze deel uitmaakten van een maffia bende. Ze schoten er op los met hypnose kogels en toen die terugkeerden gingen ze automatisch opnieuw in een hypnotische trance. De hypnotiseur deed hen het getal drie vergeten. Ze wisten niet meer wie ze waren en zagen het publiek naakt. Hypnotiseur Dominik Messiaen liet zien dat een hypnose show ook goede situationele comedy kan opleveren.