Patrick Pickart - The Charming Thief
Patrick Pickart - Dominik Messiaen

Patrick Pickart is zonder enige twijfel de bekendste showhypnotiseur van België en Nederland. Hypnotiseur Patrick Pickart zette hypnose als volwaardig topentertainment terug op de kaart.  En dit was niet eenvoudig. Na de heisa veroorzaakt in 1998 door Rasti Rostelli i.v.m. de verdwijning van An en Eefje, kwam hypnose ten onrechte in een slecht daglicht te staan.

Gelukkig wist Patrick Pickart dit slechte imago om te buigen. Het publiek maakte door zijn  talrijke TV-optredens op een positieve manier kennis met hypnose als entertainment. Zo was Patrick Pickart o.a. te zien in  Gert Late Night, Tomtesterom, Jonas & Van Geel, Lichaam van Coppens, Belgium’s Got Talent en Café Corsari.

Patrick Pickart gaf op die manier de kans aan jongere hypnotiseurs om een hypnoseshow te ontwikkelen en te laten zien aan het grote publiek.

Dominik Messiaen, beter bekend als The Charming Thief,  is een van hen. Dominik Messiaen verzorgt zowel een hypnose act tussen het publiek als ook een hypnose show op het podium.
Net zoals Patrick Pickart maakt Dominik Messiaen geen gebruik van goocheltrucs of acteurs wat elke show weer anders maakt.

Naast zijn TV-optredens doet Patrick Pickart ook theatertournees. Momenteel is zijn hypnoseshow in verschillende Vlaamse steden  te zien. Deze theatertour wordt georganiseerd door Kinepolis. Tickets voor de hypnoseshow zijn te verkrijgen op de website van Kinepolis. De show is een totaalspektakel boordevol opzwepende muziektracks en filmprojecties uit de Kinepolis archieven. Voorts zorgt Patrick Pickart voor afwisseling door de gehypnotiseerden opdrachten in het publiek te laten uitvoeren en naar het einde van de show toe betrekt hij het voltallige publiek actief. Daarvoor maakt hij gebruik van de sequentie die hij ook bij Belgium’s Got Talent toonde. Hij laat iedereen de handen schudden en een aantal toeschouwers kunnen niet stoppen met schudden. Die personen laat hij ter plaatse in hypnose gaan en hij laat hen ter plekke een aantal opdrachten uitvoeren.

Bij de voorstelling in Antwerpen werd alles gefilmd en werden ook interviews afgenomen bij franstalige toeschouwers. Dit materiaal zal gebruikt worden voor de promotie van komende hypnoseshows in Wallonië en mogelijks in het buitenland.

Patrick Pickart doorbreekt het taboe rond hypnose niet enkel met zijn shows.  Aan de hand van educatieve en entertainende lezingen, workshops, demo’s en optredens laat hij de mogelijkheden van hypnose zien.

Of het nu gaat om een lezing of een show van Patrick Pickart, telkens behandelt hij de toeschouwers met respect en laat hen volledig in hun waarde. Daardoor is zijn hypnoseshow zowel voor het publiek als voor de mensen in de zaal een intrigerende, unieke en bovenal fantastische ervaring en een absolute aanrader.

Patrick Pickart weet als ingenieur vliegtuigmechanica hoe belangrijk veiligheid is. Hij bewaakt dan ook steeds de veiligheid van de deelnemende toeschouwers in zijn show. Hij laat hen enkel veilige opdrachten uitvoeren, laat ze niets eten, zorgt dat ze zich enkel verplaatsen met de ogen open en zorgt voor een degelijke Wake-up. Dit laatste betekent dat hij de mensen op het einde van de show weer uit de hypnose haalt. Hoewel mensen bij het uitblijven van instructies meestal vanzelf uit hypnose komen, laat hij (gelukkig) ook hier niets aan het toeval over. Wil u meer weten over hypnose en veiligheid. Lees dan zeker ook ons artikel “Hoe veilig is hypnose?“.

Patrick Pickart richtte ook  “Growing Balloons op” en coacht mensen zowel individueel als in team.

En dit is ongetwijfeld nog niet het einde van zijn succesverhaal!